Între ce fel de încălţăminte se poartă şi ce modele te avantajează apare uneori o “nepotrivire” dictată de o regulă de fashion sau de arhitectura corpului. Tot stiliştii au venit cu soluţii, aşa că află cum se pot dărâma două mituri legate de alegerea şi purtarea încălţămintei de vară.

Mitul: Tenişii se poartă doar la blugi şi când faci sport

Începe prin a-ţi aminti cât de cool arată o mireasă în rochia “aceea”, dar în mod hotărât încălţată cu tenişi 🙂 ! Curentul “tenişi anytime” nu mai are nevoie de exemplificări, am devenit (unii dintre noi) pasionaţi de tot felul de mărci, care mai de care mai comode sau inedite în materie de design. Dar prejudecăţile legate de ocaziile în care se poartă sau ţinutele cu care merg, tot mai apar pe ici, pe colo. Tenişii sau pantofii sport pentru timpul liber sunt asociaţi cu sportul, cu plimbarea pe jos sau cu… vreun city break 🙂 , dar în combinaţie cu tricouri şi de blugi.

Creatorii de modă nu mai ţin cont demult de aceste recomandări – şi nici noi nu ar trebui! Fie au lansat colecţii asortate cu acest tip de încălţăminte, fie au lansat piese unice, sezoniere. Dintre ultimele, cele mai recente exemple sunt ale Casei Dior, cu colecţia de pantofi sport cu flori brodate (“Dior Fusion” snickers), pentru sezonul de primăvară-vară 2015, sau Ports 1961 şi Markus Lupfer, pentru toamna 2015.

Însuşi Karl Lagerfeld a acceptat provocarea – tenişi, pantofi sport coloraţi şi espadrile cu monogramă s-au grupat în mod creativ în colecţiile lui din ultimii ani şi nu numai pentru fashionistele dedicate acestui brand.

eMAG-Fashion_Converse

Poartă o pereche de tenişi simpli sau viu coloraţi la ţinutele sport şi blugi. Însă mult mai simpatic şi creativ, tenişii pot însoţi fustiţe viu colorate şi cloşate, într-o ţinută în rest monocromă, sau rochiile de vară cu croială “flirty”, din bumbac vaporos. Tenişii sau pantofii sport simpli pot completa şi o ţinută casual de birou: merg la un pantalon clasic sau la fusta creion din ţesătură de bumbac şi doc. Ba chiar şi o rochiţă de ocazie din genul cute (sau fresh romantic), poate fi înveselită de o pereche de Converşi simpli, albi sau coloraţi, împreună cu o gentuţă simply chic.

Mitul: Sandalele cu barete pe gleznă scurtează picioarele

Ţi le doreşti de mai mult timp şi au şi apărut o mulţime de modele cool, în mod special la sandalele cu talpă joasă. Dar nu eşti sigură că îţi vin bine, mai ales că te ştii cam scundă… E drept, “orizontala” de la sandalele joase, amplifică iluzia de scurtare atunci când piciorul este expus mai sus de genunchi şi la persoanele care sunt mai plinuţe sau cu şolduri mai late. Gleznele fine şi gambele lungi nu prea au de ce să se teamă – doar dacă restul de corp, în sus, este mai “rotunjit”. eMAG-Fashion-sandale

Stiliştii au recomandări simple: dacă nu eşti una dintre fericitele cu picioare de “gazelă”, atunci când porţi sandale cu bareta pe gleznă sau modele care “îmbracă” piciorul mai sus de gleznă renunţă la mini şi la pantalonii scurţi. Alege fustele midi cu volum sau cele fluide, care coboară până la aproximativ o palmă deasupra gleznei.

Tot atât de bine poţi alege pantaloni drepţi sau skinny, cu lungime trei sferturi. Un outfit casual de birou, de vară, cu pantaloni “ţigaretă” din bumbac poate “tolera” 🙂 fără probleme un astfel de model de sandale din piele, aşa cum şi o fusta vaporoasă mai lungă, boho-chic, va fi oricând încântată de vecinătatea unor sandale cu barete în jurul gleznei, fără ca această alegere să te facă să pari că ai picioare scurte.

 Pe scurt, tabu-urile au darul să provoace. Aşa că nu mai sta pe gânduri, aruncă o privire pe categoriile de fashion din eMAG şi îndrăzneşte să fii altfel!